Съдът призна за виновен футболиста Дани Алвеш


Бившият футболист на „Барселона“ и бразилския национален отбор Дани Алвеш бе признат за виновен в сексуално насилие и осъден на 4 години и 6 месеца затвор. Това се казва в решението на Върховния съд на Каталуния.

Според Ройтерс съдът в Испания също е задължил бившия играч на „Барселона“ да плати 163 хиляди долара на жертвата.

23-годишна жена, чието име не е разкрито, обвини Алвес, че я е изнасилил в тоалетната на нощен клуб Барселона през декември 2022 г. Жертвата твърди, че футболистът я е хвърлил на пода в тоалетната, ударил я, принудил я да прави орален секс и я изнасилил.

Футболистът е задържан около месец след обявяването на обвиненията. Скоро мексиканският клуб „Пумас“ прекратява договора си. Жената му също го напуска.

По време на процеса прокурорът е искал девет години затвор. Алвес отрече вината си и заяви, че сексът е бил по взаимно съгласие. Той може да обжалва присъдата пред апелативния съд.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.