Последната стрелба


Победната стрелба на Майкъл Джордан във финалите на НБА през 1998г. е един от най-емблематичните моменти в историята на баскетбола. Тази запомняща се игра се случи на 14 юни 1998 г. по време на мач номер 6 от финалите на НБА между Чикаго Булс и Юта Джаз.

При оставащи само 5,2 секунди до края на мача Джордан дриблира с топката освобождавайки се от своя защитник Брайън Ръсел.

Чудото на леда

С бързо лъжливо движение, Джордан създал възможност да се освободи от защитата на Ръсел, който заради залъгващото движение се подхлъзва. След това той с с отскок от линията за наказателни удари изтрелва топката към коша и отбелязва.

Образът на Джордан, който сякаш е застинал в неподвижда поза, докато ударът топката лети към коша и последвалото празненство със съотборниците му е един от най-емблематичните и трайни образи в историята на спорта.

Легендите на спорта: Бейб Рут – Животът и великите постижения на „Бамбино“

Този момент не само затвърждава статуса на Джордан като баскетболна легенда, но също доказва качествата му не само на лидер, но и на игра под напрежение.

Видео с последния удар на Майкъл Джордан


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.