Най-старият фар в Азия


Това е невероятно мистериозна сграда на върха на огромна сиво-бяла гранитна скала (Mahishasuramardini Mandapa). Построен преди 1391 години от цар Палава Махендраварман I. Храмът на Шива функционира като фар, който излъчва светлина и служи като навигационна помощ за корабите в морето. Най-старият фар

Историята на морските фаровете

Храмът Олаканесвара, известен също като „Старият фар“, Махабалипурам в Тамил Наду. Пещерната архитектура е продължение на великите религиозни теми, които са характерни за Западна Индия. Пещерата отразява преходен стил на архитектура в своите колони, монтирани върху седнали лъвове и фрески, издълбани по стените вътре в пещерата.стария фар Азия

 

 

Пещерата Mahishasura Mardhini или Mantapa е разположена на върха на хълм, заедно с други пещери в град Махабалипурам, на крайбрежието на Коромандел на Бенгалския залив на Индийския океан.

Според преданията Махишасура Мардини е въплъщението на богинята Дурга, която се е родила, за да убие цар Махишасура. Той съсипвал живота на хората и завладява Земята. Всички богове и богини се обръщат към Бог Вишну за решение.

Така силите на Тримуртис – Троицата на Бог Брахма, Вишну и Махадева – се обединяват за създаването на богинята Дурга.

Махишасура Индия

Богинята Дурга е въплътена с десет ръце, всяка от които има различни воини с Лъв като превозно средство и притежава силата да унищожи демона Махишасура.

В ожесточена битка тя побеждава Махишасура. Така Дурга получава името Махишасурамардини (Тази, която уби демон Махиша).

Тъй като Богинята спасява света от демона, Дурга става известна като Майката на Вселената, която въплъщава първичния източник на цялата сила.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.