Западът с нови санкции срещу Русия


Новият, пореден 13-ти пакет от санкциите срещу Русия вече е налице. Ръководните органи в ЕС одобриха новите санкции, като този път те са насочени и срещу Китай.

Причината е, че Пекин сътрудничи активно на Кремъл и ги снабдява с военно оборудване, за да продължат войната срещу Украйна.

Мерки са наложени и на компании в Турция и Северна Корея, като тези мерки ще влязат в сила до 24 февруари.

Настояват за независимо разследване на смъртта на Навални

Решението е взето на равнище посланици на ЕС и предвижда най-широкообхватните мерки досега, пояснява председателството.

В санкционните списъци ще бъдат добавени близо 200 руснаци и руски организации, уточни върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Той отбеляза, че с това общият брой на санкционираните досега достига 2000, като те са уличени в дейности за заобикаляне на европейските решения, както и в действия за развитие на военното производство.

 


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.