Румънската Агенцията за плащания остана без ръководител


Генералният директор на румънската Агенцията за плащания и интервенция в земеделието (APIA) Йонуц Лупу беше уволнен днес от министъра на земеделието Флорин Барбу заради забавяне на изплащането на субсидиите за фермерите и блокаж в системата

„Подписах заповед за уволнение на генералния директор на APIA Йонуц Лупу тази вечер заради забавянето на плащанията към фермерите и блокажа в системата. Имахме заседание тази вечер за плащанията на субсидиите и деблокирането на новите схеми за фермерите, но той дори не дойде в институцията“, съобщи министърът.

Бали налага нов туристически данък

Той добави, че е дал срок от две седмици на агенцията за извършване на съответните плащания.

Барбу уточни, че много фермери са поискали от него да направи промени в APIA заради съществуващия блокаж в агенцията.

Дори някой са поискали ръководството й отново да бъде поето от бившия генерален директор Адриан Пинтя, който в момента е държавен секретар в министерството на земеделието.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.