Беларус разполага въоръжени патрули по улиците


Президентът на Беларус Александър Лукашенко нареди на правоприлагащите органи да разположат въоръжени патрули по улиците на беларуските градове, за да гарантират безопасността на хората.

Причина за това е, че в последните седмици, в т.ч и миналата, са задържани няколко диверсантски групи от беларуски и украински отряди.

Кои са най-продаваните нови автомобили в Беларус за 2023 година

Лукашенко заяви, че органите на реда ще направят всичко възможно, за да осигурят безопасността на хората по всяко време на денонощието.

Лукашенко заяви, че докато нивото на престъпността в Беларус намалява, страната е изложена на риск от престъпления от „екстремистки характер“.

„Днес това е най-важният аспект на поддържането на законността и реда – потискане на действията на бандитите и предотвратяване на загубата на души, които все още не разбират напълно как чуждите куратори се насочват към тях“, заяви той.

Лукашенко подкрепи нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г., като позволи на Москва да използва територията му, за да започне войната, а миналата година се съгласи в управляваната от него страна да бъдат разположени руски тактически ядрени оръжия.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.