Старозагорски училища обновяват спортните си площадки


Осем новозагорски училища спечелиха финасиране по програмата на Министерството на образованието и науката „Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки“, в рамките на националната програма за ремонти на спортни площадки и физкултурни салони за периода 2024 – 2027 г. Това съобщи кметът Галя Захариева.

Одобрени са проектите на Основно училище (ОУ) „Злати Терзиев“ в с. Баня на стойност 80 000 лева за нова спортна площадка, както и на ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ в с. Коньово за ремонт на съществуващата спортна площадка на стойност 50 000 лева.

Също така ОУ „Петко Рачов Славейков“ в с. Кортен за ремонт на спортна площадка на стойност 66 200 лв., на Професионална гимназия по селско стопанство в Нова Загора за изграждане на нова спортна площадка на стойност 200 000 лева.

Средно училище „Иван Вазов“ в Нова Загора за основен ремонт на съществуваща спортна площадка на стойност 32 000  лева, ОУ „Христо Смирненски“ в Нова Загора за нова спортна площадка на стойност 200 000  лева, ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ в с. Стоил войвода за изграждане на нова спортна площадка на стойност 100 000 лв. и ОУ „Христо Ботев“ в с. Съдиево за ремонт на съществуваща спортна площадка на стойност 34 995 лева.

Основният приоритет на общината е инвестиция в продължаващото модернизиране на образователната инфраструктура, коментира Захариева.

В бюджета за общината за 2024 г.  близо 50% от средствата за проектиране в капиталовата програма са за малките населени места – за проектиране и изграждане на детски площадки, благоустрояване на централни зони в селата, проектиране и основен ремонт на читалища, ремонти на пътища и др.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.