Най-ниската кола в света


Пери Уоткинс създава лудо изглеждащи коли по поръчка или за собствено удоволствие. Един от тях е „Flatmobile“, най-плоската кола в света.

Някои хора обичат да колекционират редки коли, използвайки портфейла си, но Пери Уоткинс предпочита да ги създава сам.

Използвайки за основа добре познат и незабележителен модел, той може да го превърне в уникален автомобил.

Който ще привлече вниманието на всички с изключително необичайния си външен вид и възможности.най-ниската кола

Например, той веднъж си постави за цел да създаде най-ниската кола и дори направил няколко опита да я постигне. Той я създава и я нарича Impressed, от стар и ръждясал седан Hillman Imp.

Височината му в крайна сметка е само 66 сантиметра, но през 2007 г. се роди по-впечатляващ екземпляр – „Flatmobile“.

Според самия автор на проекта, той е бил подтикнат да създаде тази кола от поредица от комикси за Батман или по-скоро от колата на главния герой, Batmobile.

В резултат на това приликата се оказа малка, но впечатляваща. Основата за „плоската кола“ е „Hillman Imp“ от 1963 г., вече познат на автора от предишни проекти.

По време на извършената работа малко е останало от оригиналната кола. най-ниската кола

Наложи се да се отърве напълно от тялото и интериора. Рамата е значително модифицирана и снижена спрямо осите. „Hillman Imp“ запазва своята модифицирана трансмисия и двигател.

Дължината на „Flatmobile“ намалява със 75 сантиметра (обща дължина 3,73 метра), а пътният просвет става 5 сантиметра.

Най-важното е височината на колата, която сега е равна на 48,3 сантиметра.

За да направи творението си поне малко като Батмобила, Пери Уоткинс решава буквално да усили топлината. В задната част на колата той монтира газотурбинен двигател, направен от турбокомпресор от камион. И това не беше точно украса.

По време на нормално шофиране пропанът от цилиндъра в краката на пътника е използван за създаване на факел отзад.

Ако „Flatmobile“ трябва да ускори бързо, към газотурбинния двигател се подава ракетно гориво. Скоростта на въртене на газотурбинния двигател достигна 98 500 об / мин и колата получава забележим тласък.бат-мобил

От всички домашно произведени автомобили, лимузините, направени на базата на най-неподходящите автомобили, се открояват с необичайния си външен вид и форма.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.