Китай готов на отстъпки в името на търговията с ЕС


Вчера китайският външен министър Ван И пристигна на посещение в Испания. Там той проведе среща с испанския си колега Хосе Мануел Албарес и с краля на Испания Фелипе Шести.

Пред журналистите, Ван И заяви,ч е страната му е готова да си сътрудничи с ЕС. Като с тази си стъпка, китайското правителство изява желанието си да разшири международните си отношения и да аразвива свободна търговия със съюза.

По думите му, Китай и ЕС могат да работят заедно за един справедлив и подреден многополюсен свят, както и за приобщаваща икономическа глобализация.

А, също така, че страната му е готова да увеличи обема на търговията с Испания и да задълбочат взаимноизгодното си сътрудничество.

Ван изтъкна, че Китай приема ЕС като „важна сила в многополюсния модел“ и подкрепя европейската интеграция, развитието и растежа на Съюза, както и постигането от него на стратегическа автономия.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.