Как Ейбрахам Линкълн пощади прадядото на Джо Байдън


Преди 160 години Ейбрахам Линкълн помилва един от предците на настоящия глава на Белия дом. Това става след като прадядото на президента е обвинен в опит за убийство по време на Гражданската война.

Прадядото на Байдън, Моузес Робинет е причислен към артилерийския резерв. Той се грижил като ветеринар за конете и мулетата, които доставят превоза на боеприпаси.

Според документи на националния архиви на САЩ на 21 март 1864 г. е имало намушкване във военния лагер Бевърли-Форд в щата Вирджиния. Пра дядото но Байдън, Робинет и някакъв Джон Александър са били участници в него. Причината за конфликта била изказване на Робинет към последния.

Мухамед Мешич – лингвистичен гений

Александър бил прободен на няколко места с нож. В съда прадядото на Байдън обяснил действията си при самозащита. Той обаче е осъден по всички обвинения и осъден на две години затвор и тежък труд.

След време трима офицери се намесили в защита на Робинет. Те подават петиция до Линкълн за намаляване на присъдата му. Той помилвал прародителя на настоящия президент на Съединените щати.

Намерените документи в националния архив се състояли от 22 страници от протокола на военния съд сред стотици други дела на военните съдилища и разкрива връзката между двамата мъже.

Ейбрахам Линкълн

Линкълн е бил 16-ият президент на САЩ често е определян като най-великия президент в американската история. Именно той води Съюза през Гражданската война в САЩ, за да защити нацията като конституционен съюз и успя да премахне робство. Бори се за укрепване на федералното правителство и модернизиране на икономиката на САЩ.

На 14 април 1865 г., само пет дни след края на войната при Апоматокс, той присъства на представление в театъра на Форд във Вашингтон, окръг Колумбия, със съпругата си Мери, когато е прострелян смъртоносно от симпатизант на Конфедерацията Джон Уилкс Бут.

 


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.