Феноменът с тръбите край връх Байгонг


Този невероятен феномен представлява серия от тръби, намиращи се в близост до връх Байгонг, 40 км югозападно от град Делинга в провинция Цинхай в Китай.

Мистерията на тръбите Байгонг На размер може да са от едва милиметри до няколко сантиметра. От Пекинския геоложки институт са взели проби и сплавта, от която са направени е датирана на над 150,000 години.

Още по странното е, че анализът показал 8% непознат материал или сплав, която не може да се идентифицира до момента.

Ако си помислихте че това е всичко, ами съвсем не. Установено е, че тръбите са радиоактивни.

Аризонската вълна – едно необичайно място на нашата планета

Мистерията на тръбите Байгонг Тръбите са открити официално през 2002 г., но местните знаят за съществуването им от векове.

Повечето жители на Делинга смятат, че тръбите са направени от извънземни, които дошли на връх Байгонг преди хиляди години.

Разбира се, тези истории са посрещнати с очакван скептицизъм, но нещата се променят, когато отидете до близката 60-метрова пирамида, която се намира точно на върха.

Недалеч от Байгонг се намира езерото Тосон, през чиито бряг минават още тръби, най-малките от които са с размерите на клечка за зъби.

Някои тръби се показват над повърхността на водата, други са заровени под дъното на езерото.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.