Бронирани спортни автомобили


Мечтали ли сте си някога да бъдете супер таен агент и да шофирате луксозни и бързи коли също като Джеймс Бонд? Може разбира се! Особено, ако се касае за супер луксозни бронирани автомобили.

Запознайте се с първото бронирано “Porsche 911”

В следващите редове ще ви представим някой от най-луксозните и бързи суперколи.

Ferrari 458 Speciale

bulletproof-ferrari

Бързо и мощно. Това е Ferrari 458 Speciale , при това специално бронирано.

За сигурността му са се погрижили специалистите от “AddArmor”.

Компанията използва иновативен балистичен материал, 10 пъти по-здрав от балистична стомана, но и в същото време с 60% по-лек.

bulletproof4-ferrari-458-speciale-by-addarmor-interior

Това означава, че осигурява пълноценна защита на ниво B4 срещу .44 Magnum.

Благодарение на иновациите по колата, тя разполага с нишки от въглерод, подобрена изпускателна системата и добавени близо 40 к.с към настоящите.

И всичко това не влияе на скоростта, като колата ускорява от 0 до 120 км/ч за 2,8 секунди, за да ви измъкне и в най-напечените ситуации на цена от $625,000.

Бронираният “звяр“, който властва на бойното поле

„Dodge Charger SRT HELLCAT“

dodge-charger-bulletproof
Брониран и подготвен за всякакви ситуации

През последните години, “Dodge   Charger SRT HELLCAT” е на   служба в полицията и със своята   бързина и броня, бди за реда по   улиците.

Но, за нуждите на силите на   реда, компанията “Armormax”   създаде специален автомобил.

 

“Звярът” “Dodge Charger SRT HELLCAT” разполага с двигател със 707 к.с, 8-степенна автоматична “TorqueFlite 8HP90” и задно предаване.

Но, фокусът е върху бронята. Като автомобил на служба в полицията, той разполага със специално бронирани стъкла, с няколко слоя акрилни и поликарбонатни ламинати.

Предната част и радиаторът за силно защитени, както и резервоарът от всевъзможни атаки. Бронята има няколко нива на защита – B4 (срещу пистолет), B5 (срещу AK-47), B6 ​​(срещу мощна пушка) и B7 (и бронебойни патрони).

Вътрешността е от специално термично обработена и закалена сплав, като вратите, покрива, пода и частите от каросерията са с намалено тегло, но също толкова здраво бронирани.

Подът е усилен срещу импровизирани взривни устройства, шрапнели, ръчни гранати и абсорбира ударната вълна.

„Aston Martin Vantage“

Aston-Martin
Колата е бърза и подвижна, въпреки бронята си

Компанията „Aston Martin“ разкрива най-новия си брониран автомобил, на който дори агент 007 би завидял.

Запознайте се с „Aston Martin Vantage“.

Колата е бронирана от компанията „AddArmor“.

Той получава ниво на защита „B4“, което включва бронирано стъкло, врати, под и покрив от закален стомана, издържащи на взрив и защитен резервоар за гориво.

Сред другите екстри са защитни капаци на аспуха, за да не бъде вкаран предмет през тях, а дръжките на вратите имат шокова защита срещу неканено влизане.

Цялата кола е подсилена, така, че да може да се справи и с допълнително тегло.

Благодарение на бронята от кевлар, колата тежи с 240 кг повече спрямо стандартната версия.

Шефът на компанията „AddArmor“ е Пит Брейбър, който е бивш „тюлен“ и много добре знае какво е да попаднеш в рискова и дори експлозивна ситуация.

Затова и коментира, че при бронирането на автомобила е взето предвид, че той трябва да може да е бърз, независимо от бронята, която „носи“.

“Porsche 911”

Запознайте се с първото бронирано “Porsche 911”

porsche-911

Стилно, елегантно и в тюркоазен цвят. На всикото отгоре и бронирано.

Това е единственото (буквално) на света бронирано “Porsche 911”.

 

Направено е по поръчка на клиент през далечната 1997 година.

А, днес е част от експозицията на Музят на Порше в Шутгарт, Германия. Всичко започва през 90-те години, когато хирмата решава да се конкурира с “Mercedes” и прави подобен брониран автомобил.

Стъклата са 20-мм със стъклопакет “Sekurit” и спират 9-мм куршум и “Магнум” – 44 калибър. Колата е олекотена и разполага с иновативния материал “Dyneema”.

Благодарение на него, цялото купе е защитено от различни по калибър оръжия.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.