Живот във Франция? Изберете тези градове вместо Париж!


  Искате по спокоен начин на живот?
 Избягайте от задръстванията, върнете се към природата, живейте в град изпъстрен със зеленина и всичко това, докато работите от вкъщи. Това са само някои от причините, поради които хората от Франция и други страни търсят по-малки френски градове или села, в които да се установят. Ще Ви предложим някои от френските градове, които са станали „модерни“ за живот напоследък.

Рамбуйе на един хвърлей от историческия Версай и Ла Дефанс.Рамбуйе
Да живееш извън столицата е удобно в Рамбуйе. На по-малко от 50 километра (31 мили) от Париж, този средно голям град има замък, огромна гора и няколко природни парка. Освен това е на един хвърлей от историческия Версай и Ла Дефанс.

Замъкът Предяма – убежище на словенския Робин Худ

 

илфранш сюр Соне се намира на 35 километра (22 мили) от големия град Лион.Вилфранш сюр Соне
Вилфранш сюр Соне се намира на 35 километра (22 мили) от големия град Лион. Напоследък той привлече нови жители и бе избран за най-динамичния средно голям град от „Асоциацията на Вилите на Франция“. Едно от предимствата му е политика, насочена към подкрепа на местната търговия. Това е идеалната дестинация за тези, които търсят по-благоприятна за хората среда близо до Лион.


Шамбери

Регионът на Лион изживява нов ренесанс, защото Шамбери, друг град близо до Лион, също е един от  значителна вълна от ново заселили се.
 Тези нови жители идват главно за да се възползват от околните планини и близостта до Швейцария и Италия.

 

Друг алпийски град, който успя да се разрасне през последните години e Анеси.Анеси
Друг алпийски град, който успя да се разрасне през последните години e Анеси. Идеален е за хора, които търсят по-чист въздух и се наслаждават на красивото езеро и планини. През 2021 г. градът заема първо място в класацията на Асоциацията „Villes et villages où il fait bon vivre“, което означава „Градове и села с високо качество на живот“.

Призрачен град от стотици изоставени замъци в Турция


Регионът на Бретан има мек климат, морето е наблизо, а Ван е прекрасен стар средновековен град.Ван

 Регионът на Бретан има мек климат, морето е наблизо, а Ван е прекрасен стар средновековен град. Той е примамил много хора, които обикновено прекарват ваканциите си в Бретан и накрая решават да се установят там за постоянно.

 

В южната част на Франция, Кавайон е чудесна алтернатива на големите градове.Кавайон
 В южната част на Франция, Кавайон е чудесна алтернатива на големите градове. Близо до Авиньон, в природния парк Люберон, градът съблазнява хората с климата и богатото си историческо наследство. През последните години градът прие много нови жители.

 

Този баски град се намира между Бордо, Пиренеите и Испания.Байон
 Този баски град се намира между Бордо, Пиренеите и Испания. Той става все по-привлекателен за тези, които искат да избягат от стреса и високите разходи за живот в големите градове. Идеалният климат, очарованието на „Страната на баските“, морето и разбира се незабравимите фестивали в Байон го правят привлекателен избор за изграждане на нов живот.

 

Очаквайте продължение…


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.