„Yamaha“ представи водородна лодка с извънбордов двигател


Компанията „Yamaha“ представи на тазгодишното изложение в Маями своята първа моторница с извънбордов двигател с вътрешно горене, задвижван с водород.

Новият двигател е бъдещето на иновативните безвъглеродни двигатели, като през лятото ще се започнат обстойни тестове, за да бъдат преценени всички ползи и слаби страни на проекта.

В проектът взимат участие и разработчиците от „Roush“, който разбират най-добре как да разработват подобни двигатели.

Откриха големи залежи на бял водород

Те са специалисти в областта на силовите, двигателните и транспортните системи и познават тънкостите и правилата при безопасна работа със сгъстен водород.

Тяхна е разработката на дизайна на водородните бутилки и системата за подаване на гориво за двигателя.

Лодките ще се произвеждат от компанията „Regulator Marine“, които се ръководят по характеристиката „цилиндър“ на водородните двигатели с вътрешно горене и проектират лодката, като вземе предвид оптималното разположение на цилиндрите.

За целта премахват всички излишни части от лодката като принадлежностите за въдиците и други рибарски пособия и поставят бутилките със сгъстен въздух в центъра на лодката.

Явно бъдещето на този тип лодки, използващи водород, ще е в оптималното разположение на цилиндрите, което ще доведе до интересни и иновативни решения по отношение на дизайна.

Все още няма информация за характеристиките на водородния двигател, но специалистите са на мнение, че тези двигатели са бъдещето към един по-чист свят.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.