Тайният подземен лабиринт на Неапол


Тайният лабиринт на Неапол е открит случайно през 2005г. на 150 м под Пиаца дел Плебишито, докато геолозите проверяват кариерите под квартала Монде ди Дио.

Те открили впечатляващата подземна мрежа от антични проходи, пълни с ретро-автомобили и забравени реликви от Втората световна война.

Десетки мумии погребани в подземна гробница в Сицилия

Многоетажната мрежа от тунели изградена през 1853г. е идея на крал Фердинанд II Бурбонски, който поради страх от бунтове решава, че му трябва достатъчно широк подземен коридор.

През който войниците и конете му да могат да преминат разстоянието от Кралския дворец до армейските казарми.таен тунел Милано

През 30-те години на миналия век се превърнал в склад на конфискувани и контрабандни автомобили.

По време на Втората световна война подземното пространство се превърнало в чудесно бомбоубежище и военна медицинска болница.

След като войната приключила, тунелите станали нещо като импровизирано сметище за отломките от изминалите военни времена. Но, тук стоварвали строителни отпадъци, стари телевизори и хладилници, коли и мотоциклети, както и фашистки мраморни статуи.

Накрая тунелът бил запечатан и забравен докато не бил открит през 2005г.

Разчистването на обекта продължило три години, И през декември 2015 г. той е включен в обиколката „Via delle Memorie“ на музея Галерия Борбоника.

В памет на хората, които са търсили спасение тук. Посетителите могат да видят интересни изложби на старинни автомобили и мотоциклети, както стари убежища, древни резервоари и още много други съкровища, оцелели под прашния воал на времето.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.