„София филм фест“ обяви детската си програма


„София филм фест“ обяви детската си програма. „Готови ли сте за преследване на пилета, управляване на трактор, сериозна предприемаческа авантюра с яйца и кокошки и за яки тренировки по хокей.

Време е за специален акцент върху избраните филми в програмата „СФФ деца“, които са пътешествали из целия свят“.

С наградата от Анеси за най-добър пълнометражен анимационен филм и с номинация за Сезар, „Пиле за Линда!“ е копродукция между Франция и Италия на режисьорите Киара Малта и Себастиен Лауденбах.

Варна посреща „София филм фест“

Историята проследява всевъзможните трудности – включително затворени магазини и тълпи хора, задръстили улиците, които се изпречват пред майката на Линда в нейния опит да спази обещанието си и да намери любимото ястие – пиле с чушки за дъщеря си.

Новият филм на чешкия сценарист и режисьор Даниел Панек – „Големи мечти“, връща спомените на няколко поколения към края на миналия век и зимната олимпиада в Нагано, Япония.

Тогава чешкият отбор по хокей на лед печели така жадуваната олимпийска титла и всички младежи в родината искат да бъдат като своите идоли. 11-годишният Дом организира отбор, който ще се изправи срещу хокеистите от съседното село и задължително трябва да завоюва победа.

Филмът на германския режисьор Щефан Вестервеле – „Бягството на Фин“, е изпълнена с емпатия и приключения история за порастването на Фин, който се чувства самотен и забравен след развода на родителите си, особено когато трябва да пътува между къщите на майка си и баща си.

След като го ограбват във влака, Фин среща 12-годишната Йола, двамата открадват трактор и поемат с него към морето, а по пътя успяват да станат приятели и да изживеят незабравими приключения.

„Кокоша ферма“ е на канадския режисьор Себастиен Ганье, получил две награди за най-добър международен детски филм на фестивала „Schlingel“.

Предприемчивият 12-годишен Макс ентусиазирано работи за създаване на ферма със стотици кокошки-носачки в плевнята на братовчед си, с негова помощ и със съдействието на млада инфлуенсърка, която споделя клипове за… домашно земеделие.

Режисьорът Андрей Хадживасилев, за втора поредна година, е главен селекционер на програмата „СФФ деца“. Той е бакалавър по филмова режисура и магистър по продуцентство.

Член е на Европейската филмова академия, на Европейската асоциация на детския филм (ECFA), участвал е в 5-членния международен селекционен комитет на Европейската филмова академия (EFA) за детско-юношеските награди Young Audience Award (2022).

В последните години се е посветил на детската публика и е приел за лична кауза да възроди златното българско детско кино.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.