КАТ проверява с внимание товарните автомобили и автобусите


Едва февруари е, а вече от КАТ отчитат повишение на тежките катастрофи, особено с участието на камиони и автобуси. Само от началото на тази година са регистрирани 794 тежки катастрофи, при които живота си са загубили 51 човека,а са пострадали 976 души.

Затова от днес до края на седмицата (23 февруари), пътните полицаи започват специализирана акция срещу нарушителите на пътя.

И жандармерията вече ще връчва глоби на шофьорите

Фокусът ще бъде към водачите на товарни автомобили и автобуси.

Ще се следи за употреба на алкохол от водачите, спазване на времето за почивки, за претоварване на превозните средства и наличието на типографи.

Тя се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL.

В акцията ще участват представители на Изпълнителна агенция (ИА) „Автомобилна администрация“, ИА „Главна инспекция по труда“ и други.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.