Грузия предупреди Европа за опасност от руска агресия


Според президентката на Грузия Саломе Зурабишвили, има голяма опасност Русия да прдължи с агресията си срещу други европейски страни, ако Украйна загуби войната.

Това изявление тя направи от трибуната по време на Мюнхенската конференция по сигурността. И заяви, че ако сега Европа не направи нищо, „европейците трябва да се страхуват с основание“.

По думите й, „украинците умират за свободата на другите европейци“ и Русия не прави разлика между Украйна и другите страни в региона. Ако Украйна загуби войната, Владимир Путин няма да се спре пред нищо, за да атакува и други части на Европа.

Според нея, ако Украйна не бъде подкрепена с още оръжия, утре Европа ще се събуди в капана на много по-голяма и тежка война от Втората световна насам.

Зурабишвили приветства новия пакет от помощи за Украйна на ЕС в размер на 50 млрд. евро и изрази „увереност“, че републиканците в Конгреса на САЩ ще вдигнат блокадата си на допълнителни милиарди долари помощ.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.