Десетки мумии погребани в подземна гробница в Сицилия


Манастирът на капуцините се намира в Палермо, Италия. Разположен е в Южна Италия на остров Сицилия. В световноизвестния манастир можете да видите хиляди мумифицирани тела, което го прави най-зловещата забележителност в града.

 Екип учени се опитва да разбере защо десетки деца са мумифицирани и погребани в катакомби в манастир на италианския остров Сицилия.капуцини мумии деца

В катакомбите на Капуцините, ужасяваща туристическа атракция в Палермо, Северна Сицилия, изследователите ще анализират останките на 41 деца, погребани в определена за деца стая – въпреки че в катакомбите има общо 163 деца.

Мумиите са били напълно облечени, някои са поставени в люлки и столове, докато други са изправени с пръчки, използвани за задържане на позиция – и изследователите ще изследват значението на това.

Аризонската вълна – едно необичайно място на нашата планета

Малко е известно за тези деца, погребани от 1787-1880 г. и са част от най-голямата колекция мумифицирани останки в Европа, включваща най-малко 1284 тела.

Според екипа от учени те произхождат от семейства на средната класа, а ритуалът за мумификация е бил предназначен за по-богатите личности.

Въпроса е защо просто не са погребани като другите индивиди?

Д-р Кърсти Скуайърс от университета в Стафордшир оглавява първия опит да разкаже тяхната история с помощта на преносим рентгенов скенер.

Проучва се самоличността и евентуалната причина за смъртта на 41 от телата, здравословното състояние и развитието на децата, които са мумифицирани.

Катакомбите на капуцините в Палермо са най-голямата колекция от мумифицирани останки в Европа. Неговите катакомби крият такива невероятни гледки, че с право някои екскурзоводи го наричат „град-музей на мъртвите“.

Мястото не е препоръчително за хора със слаби нерви, защото там може да се видят телата на хиляди хора, умрели преди столетия.

В момента в катакомбите на манастира има над 8 000 мумии. Някои от тях висят по стените, други са седящи на скамейки в нишите, а трети са положени в… открити гробове.

Тайният подземен лабиринт на Неапол

Всички мъртъвци са облечени с празнични одежди.капуцини мумии

Катакомбите са отделени една от друга с коридори, всеки от които е предназначен за определен тип хора: за свещеници, за монаси, за мъже и жени – отделно.

В отделен коридор пък разделението е по професии: юристи, лекари, скулптори, художници, учители, военни и пр. Отделно в две малки стаи на катакомбите са телата на деца и девственици.

Туристите, които идват в манастира, проявяват най-голям интерес към параклиса на Розалия Ломбардо, починала през 1920 г. дете мумия Розалия

Две годишното момиченце починало от някаква инфекция.

Безутешният баща на Розалия не можел да повярва, че неговото малко момиченце е мъртво.

Обърнал се към известния по онова време балсаматор Алфред Салафи с молба да съхрани тялото на детето нетленно.

Балсаматорът не се съгласил веднага на това – поискал време да помисли върху сложната задача.

Накрая постигнал нещо невероятно – успял да съхрани дори меките тъкани на мъртвото дете.

Съхранени са очните ябълки, косите и дори ресниците на клепачите на малката Розалия.

И до днес остава загадка как е постигнал това.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.