Чудесата на природата


Нашата планета е необикновена. Разполага със зашеметяващи, красиви и дори странни места, които само чакат да бъдат видени.

Нашата планета е фантастична Пуенте дел инка се намира в Аржентина. Това е естествен скален мост, оцветен в ярко оранжево и жълто от бактерии в естествени серни извори, които покриват скалните стени.

 

 

 

Езерото Хилър в Западна Австралия има непривичен цвят.Езерото Хилър в Западна Австралия има непривичен цвят. Учените все още не могат да обяснят защо е оцветено в розово. Ясно е обаче, че това не се дължи на водорасли във водата.

 

 

 

Вълната (Юта, САЩ) е издълбана скала, в която ерозията е образувала цветни пластове.Вълната (Юта, САЩ) е издълбана скала, в която ерозията е образувала цветни пластове. Вълната е на около 190 милиона години.

 

 

 

Вратата към ада се намира в ТуркменистанВратата към ада се намира в Туркменистан. Тя представлява вечен огън, който идва от масивен кратер, създаден при инцидент от пробиване в газово находище.

Перфектното кръгло езеро – чудо на природата или…?

 

Peculiar Pinnacles са скални зъбери в пустинята, намираща се в Национален парк Nambung, Западна Австралия.Peculiar Pinnacles са скални зъбери в пустинята, намираща се в Национален парк Nambung, Западна Австралия.

 

 

 

Плъзгащите се камъни се намират в Долината на смъртта, Калифорния, САЩ.Плъзгащите се камъни се намират в Долината на смъртта, Калифорния, САЩ. Движението на странните скали в пустинята продължава да бъде загадка за учените, които не могат да обяснят защо скалите се местят по перфектно плоската повърхност. Повечето скали тежат по около 300 кг всяка.

 

Камъните The Moeraki Boulders се намират в Нова Зеландия.

Камъните The Moeraki Boulders се намират в Нова Зеландия. Те са огромни скални късове, започнали да се образуват на дъното на океана, които сега можем да видим „седнали“ мистериозно на брега благодарение на векове ерозия.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.