„Rheinmetall“ увеличава шест пъти производството на снаряди за Украйна


Германският военен гигант „Rheinmetall“ съобщи, че ще увеличи производството на 155 мм снаряди с до шест пъти, за да отговори на нуждите на украинската армия, в опит да спрат руското контранастъпление.

Това идва на фона на новината, че компанията ще открие нов завод в Украйна за боеприпаси, за да няма допълнително забавяне на оръжията за страната.

Дания изпраща цялата си артилерия на Украйна

Споразумението беше подписано по време на Мюнхенската конференция по сигурността с украинския министър на стратегическата индустрия Олександър Камишин.

В допълнение, от „Rheinmetall“  започнаха да изграждат и завод в  Долна Саксония (Германия). Планирано е още през 2025 година да започне производството на боеприпаси и ракети.

Това е второ съвместно сътрудничество между украинската страна и германският оръжеен гигант, след като през  октомври 2023 година „Rheinmetall“ и украинската държавна компания „UDI“ сключиха договор за ремонт на украинска бронетехника.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.