Дания изпраща цялата си артилерия на Украйна


Кралство Дания излезе с официално изявление, че предоставя цялото си артилерийско оборудване в помощ на защитаващата се Украйна. Това обяви министър-председателката Мете Фредериксен.

Тя призова и другите европейски държави да изпращат, колкото е възможно по-бързо и навреме, оръжия и артилерия.

Според нея европейските лидери винаги изтъкват невъзможността да бъдат произведени толкова бързо оръжия за Украйна, като една от основните причини за провала на честите контранастъпления и задържане на позициите.

„Rheinmetall“ увеличава шест пъти производството на снаряди за Украйна

Но, според нея е време да се помисли за създаването на нови и нови отбранителни предприятия и то колкото е възможно по-скоро.

Наред с артилерията и боеприпасите, Дания ще предостави още оръжия и системи за противовъздушна отбрана, който не ползват към Украйна.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.