Тунел „Железница“ ще бъде открит на 20 февуари


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков обяви, че на 20 февруари ще бъде тържественото откриване на тунел „Железница“, част от автомагистрала „Тракия“.

Новото съоръжение е построено по всички правила и разполага с най-модерните системи за осигуряване на безопасно пътуване, вентилационни системи при инцидент и евакуационни изходи.

Също така е изградена система за навременно SOS известяване към службите за безопасност и сигнали за опасност.

В непосредствена близост до тунела е изградена и хеликоптерна площадка за аварийно-спасителни дейности“, посочи министър Андрей Цеков.

Самият тунел е строен по австрийски модел – това е нов технологичен метод, при който скалната маса над тунелните тръби се интегрира като елемент от конструкцията на тунела.

В момента предстои най-сложната част от доизграждането на моста. Това е коридорът, източно от Кресненското дефиле.

Важно е България да има нормална свързаност между румънската и гръцката граница, т.е. пълноценни коридори, които да провеждат движението на пътници, стоки и суровини в посока юг – север.

Той увери, че в момента се работа по всички важни стратегически проекти.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.