Русия вдигна забраната за внос на банани от Еквадор


Министърката на производството на Еквадор Сонсолес Гарсия, съобщи в социалната мрежа „X“, че страната отново ще изнася банани за Русия. По официални данни забраната беше наложена, заради наличието на вредители по плода.

Но, според близки до правителството, забраната се дължи на факта, че еквадорското правителство изпрати старото си съветско оборудване на украинската армия.

Припомняме, че на 10 януари еквадорският президент Даниел Нобоа съобщи, че страната му е сключила сделка в замяна на ново поколение американски оръжия на стойност около 185 млн. евро.

Така, счетано от 5 февруари, отпада забраната наложена от Руската служба за ветеринарен надзор на пет еквадорски компании и те вече свободно ще могат да осъществяват стокообмен с руската страна.

Именно Русия е вторият най-голям импортен пазар за еквадорски банани, който съставлява 21% от общия износ, а на второ място с 28% е ЕС.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.