Неутрализираха група за имотни измами


Служители от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) неутрализираха организирана престъпна група за имотни измами и подправяне на документи, съобщиха от МВР.

Операцията е била проведена на териториите на София и Бургас, под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

В хода на операцията са били проверени 23 адреса в София и три в Бургас. Били са иззети множество предмети и документи, свързани с престъпната дейност на групата.

Задържани са 14 души за срок до 24 часа. На петима от тях са им повдигнати обвинения. Тяхната мярка е удължена за срок до 72 часа, с прокурорско постановление.

Работата по случая продължава.

По-рано днес от МВР съобщиха за друга акция на ГДБОП, при която спецполицаите са осуетили сделка за 30 кг марихуана и са задържали общо шестима български граждани – четирима в Банско и по един в Пловдив и Бургас.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.