Най-впечатляващите вседеходи


Макар, че офроуд автомобилите дават възможност да се достигне до отдалечени и труднодостъпни места, неподходящи за обикновените коли, невинаги успяват да се докажат пълноценно на пътя.

Затова има по-специални автомобили, които изглеждат все едно идват от бъдещето и за тях няма непреодолимо препятствие. Представяме на вашето внимание някой автомобили, които трудно може да намерите онлайн и затова трябва да имате дълбоки джобове.

„Шерп“

Колата има възможност за блокаж на колетата и въртене на едно място

Запознайте се с шерп-а. Но, не от тези,   които превеждат алпинистите през   трудните маршрути на Хималайте.   Въпреки, че и този има същата цел- да ви   преведе през трудните маршрути.

Тази интересна и универсална машина   може да преодолява всякакви водни   препятствия. Има опростен дизайн и без   скоростна кутия.

Въртящият момент се  предава с помощта на конвенционални вериги, вместо обичайните колела.

Задвижван е от двигател с мощност 44,3 к.с и има възможност за блокиране на колелата, така, че „Шерп“-а да се върти на едно място.

Самите колела са помежду си чрез единна пневматична система и налягането в тях се променя при движението им. Ако едно колело премине през препятствие, въздухът от него се изтласква в останалите. Това спомага за стабилизиране на автомобила и улеснява преодоляването на препятствията.

Този „звяр“ се предлага в няколко варианта.

„Шаман“

Shaman
Проходимостта му е на много високо ниво и може да ви закара навсякъде

Това превозно средство за всички   терени е много интересно със своята   гъвкавост. Проходимостта му е на   много високо ниво поради наличието   на четири оси и осем огромни гуми с   ниско налягане.

Задвижван от дизелов двигател   „Iveco“ с разход на гориво 25 л/100   км. Разполага с осем гуми и четири оси.

Тази офроуд машина не се плаши от тежките пътища. Може да развие до 80 км/ч по асфалтов път и има добро сцепление.

Има специален режим „Crab“, който му позволява да се приспособи според типа на пътя- сняг, ронлива почва, асфалт.

Вътрешност-на-офроуд-машината
Вътрешност-на-офроуд-машината

Каросерията е  изработена от   няколко стоманени листи, които са   заварени по подобие на това в   подводниците, така, че да издържи   при всякакво натоварване и   огъване на осите.

С един бутон можете да   превключите от предно към задно   задвижване.

Може да побере до 8 души.

 

„Ripsaw EV3“

Ripsaw EV3
Ripsaw EV3-офроуд-машина

Макар, че е в графата „вседеходи“, машината на компанията „Howe & Howe Technologies“ имаше амбицията да е наистина пригодена за всякакви терени и условия. Първоначално беше съдадена за нуждите на военните и направи първия прототип за тях.

Но, тогава се реши, че „Ripsaw EV3“ няма бъдеще в армията и компанията трябваше да го пригоди за цивилни нужди. Така офроуд машината започва своя нов „цивилен“ живот.

Основната разлика от военния модел е наличието на удобна пътническа кабина, в която могат да се настанят до четирима души, в зависимост от конфигурацията.

Основната цел на всъдехода „Ripsaw EV3“ е да се използва за забавление, а не пътуването или дори активната почивка. Затова и кабината е направена възможно най-удобна, има всички условия за да се насладите напълно на това необичайно пътуване.

Мощността на двигателя е 1500 конски сили и не се страхува от  сняг, неравности и блата. Дължината му е  4,73 метра и е читириместен. Тежи 3,86 т, като таросерията е изградена върху алуминиева рамка.

Скоростта му не е за подценяване. На равен и дори неравен път вдига приличните до 120 км/ч на равен път.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.