„Meta“ търси варианти да задържи потребителите в „Threads“


Само месеци след блестящият старт на новата социална платформа „Threads“, еуфорията бързо премина и от компанията-майка „Meta“ съобщиха за бързо намаляване на броя на потребителите.

Припомняме, че само за първите четири дни от представянето бяха регистрирани над 100 млн потребители. И с това задмина по успех „ChatGPT“, като услугата, която най-бързо е достигнала 100 млн.потребители.

Но, сега Марк Зукърбърг проведе среща със служителите на компанията на която е заявил, че трябва да бъдат потърсени начини за популяризиране на платформата. А, с това и начин да бъдат задържани активните потребители в нея.

Към момента броят на активните потребители в „Threads“ е намалял с 50%, т.е наполовина от старта.

Въпреки, че за момента няма място за притеснение, от „Threads“ постоянно внедряват нови и нови услуги, за да удовлетворят потребителското изживяване.

Главният продуктов директор на „Meta“ Крис Кокс също коментира, че компанията разработва няколко варианта, които да задържат потребителите по-дълго в мрежата.

За момента не се съобщава нищо конкретно, но близки до компанията коментират, че вариантите са няколко.

Единият от тях е прословутата метавселена, чиято идея беше именно на Зукърбърг, но тогава проектът пропадна.

Но, той и до днес счита, че това е новото бъдеще на Интернет и не се отказва от осъществяване на идеята.

Очаква се през юли т.г да бъде пуснат новият AI модел „Llama 2“, който ще бъде отворен и безплатен за комерсиална употреба за всяка компания, чийто услуги се използват от по-малко от 700 млн. души.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.