Американски футбол в България…3.“Благоевградски грифони“


През 2003г. за първи път се създават отбори по американски футбол към Американският университет в Благоевград. През 2004г. се основава клуба по американски футбол към АУБ от Станко Станков от випуск 2007г. Две години по-късно членовете на клуба са над петдесет. Същата година се провежда вътрешен шампионат на клуба. Разделяйки се на четири отбора. По това време е създадено и официалното лого на „Грифоните“.

Американски футбол в България… 2. „Софийските мечки“

През 2008г. студентите Павел Георгиев и Константин Чалбуров стават новите президенти на клуба.През 2008г. студентите Павел Георгиев и Константин Чалбуров стават новите президенти на клуба. Тогава се свързват с „Team Sofia“ предлагайки им приятелска среща. Вместо двубой се заражда идеята да организират турнир. Така се ражда „Griffinbowl“, който се превръща в първия турнир по американски футбол в България и от 2009г. се провежда всяка година. Традиционно през април Благоевград и в частност АУБ посреща всички отбори в страната за двудневния турнир.

 

 

Американският футбол и България – БФАФ

„Грифоните“ от Благоевград са редовни участници в турнирите провеждани от БФАФ всяка година. Те са един от участниците в шампионата на България с пълна екипировка. Често, съставът с който се състезават е международен, с което се създава допълнителен колорит на зеленият терен.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.