Запознайте се с първото бронирано “Porsche 911”


Бързо и привличащо погледите със своя тюркоазен цвят. Запознайте се единственото в света бронирано “Porsche 911”. Днес този звяр се намира в Музят на Порше в Шутгарт, Германия.

Историята разказва, че през 90-те години на XX в, конкурентите им от “Mercedes” отдавна предлагат тази екстра за по-платежоспособните си клиенти.

Компанията „Ферари“ с рекордна печалба за 2023 година

Но, един ден в офиса на компанията дошъл клиент с подобни изисквания и шефовете наистина видяла нова бизнес ниша в това начинание. Все пак не всеки ден има подобна поръчка.

Така през 1997 година се появила първата бронирана “Porsche 911”.

Обикновените стъкла били заменени от 20-мм двойно бронирано стъкло със стъклопакет “Sekurit”, способно да спре 9-мм куршум и “Магнум” – 44 калибър.

Каросерията също е бронирана, но с едно допълнение. Стоманената рамка е премахната, като така колата се олекотява.

Бронирани спортни автомобили

Но, вместо нея са поставили композитен материал “Dyneema”.

bulletproof-porsche-911Той е не само 15 пъти по-здрав от стоманата, но и спира куршумите от проникване в пътническата кабина.

 

 

 

Това е един от най-здравите ламинати, предназначени за балистична защита.

Това прави колата по-тежка. Тя тежи цели 3 тона (обикновеното “Porsche 911” е два пъти по-леко). Двигателят е запазен – 3.4 л , с 350 Nm въртящ момент и 296 конски сили.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.