Турция започва собствено производство на стомана HY-100


Стоманата е сред най-широко използваните материали във всички сфери на индустрията.

Но, най-специфичната от тях е може би „HY 100“. Този вид стомана се отличава с висока якост и има уникален строеж. Използва се главно в отбранителната и нефтохимическа промишленост.

Днес Турция съобщи, че страната започва да използва стомана „HY 100“, който е произведена с национални ресурси. Новината дойде от Турската отбранителна компания „CТМ“.

Досега Турция внасяше ценната стомана от Австралия, но проблемът идва при обработката. И най-малката грешка може да доведе до унищожаване на ценната суровина и прекратяване на производствения процес.

Миналата година страната представи прототип по време на едно от големите отбранителни изложения. До момента въпросният продукт беше използван само като прототип в малки проекти.

С това страната ще постави началото на строителството на ескадрила от подводници, родно производство.

Това означава, че Анкара все повече започва да се превръща във важен военен играч, след като през последните години превърна отбранителната си индустрия в национален приоритет.

През последните години започна да произвежда редица собствени отбранителни машини, в т.ч и дронове, използвани от украинските отбранителни сили срещу Русия.

Турция планира да започне подготовката за изграждането на първите подводници през 2025 година,


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.