Иран изнася фармацевтични си продукти за Армения


Само преди дни се проведе 18-ата среща на Иранско-арменската икономическа комисия, където двете делегации се договориха за износ в Армения на ирански фармацевтични продукти.

Това заяви ръководителят на Иранската администрация по храните и лекарствата Хейдар Мохамади.

Срещата е част от развитието и по-нататъшно разширяване на икономическото сътрудничество между Иран и Армения.

По думите му, Иран има достатъчно количества, за да си позволи не само изнасянето на лекарства, но и на фармацевтично оборудване.

От своя страна арменската заместник-министърка на здравеопазването на Лена Нанушян заяви, че Иран е постигнал значителен напредък в областта на производството на лекарства и медицинско оборудване.

Армения приветства сътрудничеството с Иран в областта на здравния туризъм, фармацевтичното застраховане и здравеопазването.

ЕС и Армения преговарят за безвизов режим

На срещата бяха обсъдени и възможностите за изграждане на нови пътища в Армения с участието на ирански компании.

Това се случи на среща на арменският министър на външните работи Вахан Костанян с иранския си колега Мехди Сафари.

Двете страни подписаха и меморандум за разширяване на взаимното сътрудничество, а с това се и ангажираха да увеличат двустранната си търговия до 3 млрд долара годишно.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.