Големи съкращения в „Cisco“


Голяма част от международните компании започнаха реорганизация в глобален мащаб, с цел оптимизиране на разходите, а с това и намаляване на персонала.

Поредните съкращение вече са факт и в производителят на мрежово оборудване „Cisco Systems“. Компанията обява, че съкращава около 4000 работни места или това е 5% от работещите в офисите и по света.

Това става на фона трудната икономическа обстановка и войната в Украйна.

Нови съкращения в „BlackBerry“

Не на последно място, на масовите съкращения в технологичните компании, който стартираха през декември 2023 година.

Новината понижи акциите на „Cisco“ с над 5% и капитализацията и се сви до 51,5 млрд долара.

Но, лошите новини не свършват до тук.

От компанията, в лицето на главният изпълнителен директор Чарлс Робинс, дойде новината, че има слабо търсене на продуктите им от техните телекомуникационни клиенти.

Което означава и повече брак и невъзможност за разчистване на старите налични запаси.

Според анализатори това натрупваните на запаси от мрежови хардуер трябва да приключи през втората половина на 2024 г. и началото на 2025 г..

Към момента, както много други IT компании, и от „Cisco“ се фокусират върху изкуствения интелект и партньорството си с „Nvidia“, за да стимулира растежа си.

Последните са се съгласили да използва Ethernet на „Cisco“ със собствената ѝ технология, която се използва широко в центровете за данни и приложенията с изкуствен интелект.

Очакванията й за приходите ѝ за третото тримесечие да са между 12,1 млрд. и 12,3 млрд. долара, под прогнозата за 13,1 млрд. долара.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.