Безалкохолното вино си проправя бавно път във Франция


Пандемията от Covid през 2020 година, постави на изпитание световната икономика. Нямаше сектор, незасегнат от върлуващата зараза. Но, може би най-засегнати бяха държави като Франция и Испания, които са традиционни винопроизводители.

Именно тази част от сектора, осигуряваща стабилни постъпления в хазната, беше изправена пред голяма опасност. Но, за всеки проблем си има решение.

Страната е вторият най-голям консуматор на вино в света след САЩ.

Може би за добро или лошо, пандемията допринесе французите да обърнат поглед към безалкохолното вино.

Днес в страната има няколко магазина, където се предлага този нов артикул. Но, за разлика от останалите страни, тук безалкохолното вино по-трудно се приема.

Данните сочат, че за миналата година консумацията в страната е едва 4%, спрямо рекордните 24% в останалите страни или средно 5,6 литра вино спрямо 20 литра през 1961 г.

Но, постоянните кампании срещу алкохолизма и болестите, свързани с употребата на алкохол дават ползи. Хората започват да обръщат повече внимание на здравето си.

Така безалкохолното вино бавно, но сигурно започва да се превръща в предпочитано и безопасно питие за мнозина в страната.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.