Замбийката Кундананджи стана най-скъпата футболистка при жените


23-годишната футболистка Кундананджи  подписа договор с „ФК Бей“ от Американската национална женска футболна лига на стойност 860 000 долара. Тя идва от женският тим на „Мадрид CFF“.

Кундананджи е първият африкански играч в женският футбол, която счупи световен трансфер, като предишният женски рекорд от £ 400,000 е сделката между Кийра Уолш и „Барселона“ през 2022 година.

Маруан Фелайни обяви край на футболната кариера

След обещаващ старт през 2018 г., отбелязвайки три гола за Замбия на тогавашното издание на Купата на африканските нации за жени, възходът й е метеоричен, отбелязвайки 33 гола в Лига Феменина де Футбол в 43 мача по време на осемнайсетте си месеца с Мадрид.

Националката на Замбия сега ще играе заедно с нигерийската звезда Асисат Ошоала, шесткратният футболист на годината при жените в Африка, формирайки отбор, на който без съмнение ще завиждат клубовете по целия свят.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.