Районният прокурор на София подаде оставка


Днес стана ясно, че районният прокурор на София Невена Зартова и всичките й заместници са подали оставки. Самата Зартова обясни, че решението е взето колективно, заради невъзможността да си вършат спокойно работата.

Тя потвърди, че причината е започналата ревизия на дейността на работата на ръководената от нея Софийска районна прокуратура.

Четиримата зам.-районни прокурори на София Иван Стефанов, Борислав Георгиев, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев също поискаха в писмена форма до прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да бъдат освободени от поста и върнати на заеманите преди това от тях длъжности – прокурори в СРП.

Те заявяват, че се разграничават от действията на административния ръководител, районен прокурор на Софийската районна прокуратура – г-жа Невена Зартова и подкрепят усилията на и.ф. главен прокурор за реформи в прокуратурата на Република България.

Преди дни изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов разпореди проверка на Софийската районна прокуратура заради скандала, възникнал след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

Тогава Сарафов посочи, че в Софийска районна прокуратура е един от генезисите, където се руши постамента на справедливостта.

На 9 февруари обвинител №1 заедно с екип от 21 прокурори влязоха в сградата на Софийската районна прокуратура (СРП), за да започнат проверки по дела.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.