„Nvidia“ е на трето място по капитализация


Компанията-производител на чипове – „Nvidia“ след дни ще представи отчетите за четвъртото тримесечие. Благодарение на новите чипове, задвижвани от AI, компанията отчита драстично повишение на цената на акциите за последната година.

Говорим за 11,38 млрд. долара печалба за четвъртото тримесечие, което е с над 400% повече спрямо предходната година

По последни данни става въпрос за 231% ръст, което изстрелва акциите до нови върхове, а с това и пазарната стойност на компанията се увеличава и достига 1,83 трлн. долара.

Nvidia представи най-мощния чип в света – Blackwell B200

За справка, пазарната капитализация на „Alphabet“ е 1,82 трилиона долара, което и отрежда второ място след „Nvidia“ в класацията за най-поскъпнали акции.

Имено драстичното повишение в цената на акциите, доведе и до поскъпване на общия индекс S&P 500, надминавайки приноса на останалите топ седем компании в класацията.

По-рано тази седмица „Nvidia“ изпревари „Amazon“ по пазарна капитализация, оставяйки гиганта в областта на търговията на дребно на пето място. „Microsoft“ измести „Apple“ миналия месец.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.