Най-красивите национални знамена по света част 2


Кралство Есватини
Флаг на Есватини с различни нюанси цветовеЗнамето на Есватини, бивш Свазиленд, показва пръчка и два асегаи под Свази щит, покрит с черна и бяла волска кожа. Цветовете представляват мир между черни и бели. Всички знамена са благороден символ, който трябва да се уважава, но това на Есватини е защитено от специален закон, който забранява оскверняването му и подлежи на наказание от лишаване от свобода и глоба.

Непал
Изключително оригиналното знаме на НепалИзключително оригиналното знаме на Непал не е правоъгълно. Два триъгълника, разположени вертикално с луна и слънце върху виненочервен фон, ограден със синьо. Въпреки че знамето има тази особена форма от XIX век, то официално не е национално знаме до 1962 г.

 

Най-красивите национални знамена по света част 1

Шри Ланка

Уникалното знаме на Шри Ланка, известно още като „лъвското знаме“, включва горда котка, която умело държи меч в дясната си лапа.Уникалното знаме на Шри Ланка, известно още като „лъвското знаме“, включва горда котка, която умело държи меч в дясната си лапа като символ на националната сила. Междувременно четири сочещи навътре листа Бо представляват четирите добродетели на будизма, много важна религия в Шри Ланка. Шри Ланка приема настоящата версия на своето знаме през 1972 г.
Уелс
Цветовете зелено и бяло са тези на династията на Тюдорите, кралското семейство на Уелс през 15 век.Уелското знаме изобразява голям червен дракон(олицетворение на уелската нация) на бял и зелен фон, се развява за първи път през 1959 г.. Драконът напомня легендата за крал Артур, което го прави много важен символ в уелската култура, докато цветовете зелено и бяло са тези на династията на Тюдорите, кралското семейство на Уелс през 15 век.

 

Белиз
Тесни червени ивици ограждат горната и долната част на кралскосин фон, докато венец от 50 махагонови листа, заобикалящ централното изображениеМного сложното знаме на Белиз изобразява двама мъже, единият с брадва, а другият с гребло, представляващи етническия произход на страната. Тесни червени ивици ограждат горната и долната част на кралскосин фон, докато венец от 50 махагонови листа, заобикалящ централното изображение, представлява годината 1950, когато Народната обединена партия получава власт и започва борба за освобождение. Някога Белиз се е наричал Британски Хондурас. Знамето, което познаваме днес, е прието през 1981г.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.