Как почитат празника на виното в Германия


За разлика от нас, германците отдават почит на виното през есента, в последния ден от гроздобера. Този ден е различен в различните региони. В миналото хората са украсявали своите животни с цветя и пискюли за здраве, тъй като те са били основната работна сила. След това са минавали като шествие през селото, стигайки до винарната. Вечерта завършвала с много веселие.

ТРИФОН ЗАРЕЗАН – 1/ 14 февруари

 

И днес германците продължават да организират празничните шествия като основната идея е по-широка реклама и привличане на вниманието към винопроизводството с цел туризъм и инвестиции. Честа практика в Германия е да се стимулират туризма и икономиката на винарските райони с подобни празненства.

Местните препоръчват на любителите на виното да посетят долината Мозел. Там има 8743 хектара лозя, които са най-стръмните в света с наклон от 68 градуса. Достъпът на техника до това място е почти невъзможно. Calmond е най-стръмното лозе в света и всичко се прави изцяло на ръка.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.