Нови съкращения в „BlackBerry“


Някогашният технологичен гигант „BlackBerry“ обяви, че продължава с преструктурирането на бизнеса си, което налага съкращението на още служители. Сега е ред на отдела им по киберсигурност.

Това ще спомогне за намаляване на разходите с около 27 млн. долара годишно плюс още 8 млн по оптимизацията на други дейности.

Най-продаваната марка смартфони за 2023 г

Освен това е предвидено да бъдат закрити 6 от общо 36 офиса на компанията, като съкращението на служителите там ще облекчи бюджета с около 7 млн. долара на годишна база и още 13 млн от закриването на други работни позиции.

Още през това тримесечие от „BlackBerry“ са заложили намаляване на годишните разходи с до 50 млн годишно.

Големи съкращения в „Cisco“

Компанията потвърждава своята прогноза за приходи в размер на между 150 милиона и 159 млн. долара.

Още през 2016 година компанията започна да преструктури бизнес процесите и преустанови производството на смартфони, като през 2021 година официално обяви, че спира цялостната софтуерна поддръжка на досегашните си модели.

За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Фейсбук , групата ни за любопитни новини във Фейсбук или ни последвайте в  Telegram 

Нови съкращения в „BlackBerry“


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин



    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.