Нови съкращения в „BlackBerry“


Някогашният технологичен гигант „BlackBerry“ обяви, че продължава с преструктурирането на бизнеса си, което налага съкращението на още служители. Сега е ред на отдела им по киберсигурност.

Това ще спомогне за намаляване на разходите с около 27 млн. долара годишно плюс още 8 млн по оптимизацията на други дейности.

Най-продаваната марка смартфони за 2023 г

Освен това е предвидено да бъдат закрити 6 от общо 36 офиса на компанията, като съкращението на служителите там ще облекчи бюджета с около 7 млн. долара на годишна база и още 13 млн от закриването на други работни позиции.

Още през това тримесечие от „BlackBerry“ са заложили намаляване на годишните разходи с до 50 млн годишно.

Големи съкращения в „Cisco“

Компанията потвърждава своята прогноза за приходи в размер на между 150 милиона и 159 млн. долара.

Още през 2016 година компанията започна да преструктури бизнес процесите и преустанови производството на смартфони, като през 2021 година официално обяви, че спира цялостната софтуерна поддръжка на досегашните си модели.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.