Днепър в центъра на атаки с дронове и ракети


Осведомителните агенции по света съобщиха, че снощи град Днепър е станал обект на масирана руска атака. Тя е предприета с дронове и ракети и са ударени много обекти. Щети има и по Топлоелектрическа централа на града, която в следствие на атаките спря работа.

Компанията оператор на електроцентралата – ДТЕК , потвърди, само за „сериозни щети“.

Съобщават се за няколко изстреляни ракети, както и групова атака с дронове от юг, изток и север. По данни на украинските военновъздушни сили има няколко експлозии на редица места в Днепър и възникнал пожар.

Масирана руска атака с дронове срещу Киев

По думите на кметът на града Борис Филатов вече тревогата е отменена, но има и още една поразена инфраструктура, без да дава подробности.

Помпената станция на третия по брой население град в страната също е спряла работа, заради прекъсване на електрозахранването й.

Критичната инфраструктура е основна мишена на руските въздушни нападения в Украйна.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.