Безплатни прегледи за рак на гърдата в болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“


Повече безплатни изследвания за карцином на гърдата ще се извършват в болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Това съобщиха от лечебното заведение. Инициативата е в периода февруари – април.

Досега изследванията се извършваха само във вторник и в сряда от 14:00 до 16:00 ч., но се предвиждат безплатни ехомамографии и в четвъртък от 14:00 до 18:00 ч.

Задължително е предварително записване на тел. 02/9432481, всеки делничен ден от 8:00 до 16:00 ч.

Над 60% от завършилите медици планират да останат в България

Ехомамографията ще бъде извършвана с нов ехографски апарат, който отскоро е въведен в експлоатация в Клиниката по образна диагностика в болницата.

Апаратът разполага с по-обширен набор от софтуерни приложения, който дава възможност за прецизна диагностика на заболявания на коремните органи, на малкия таз, на шията, на меките тъкани, на опорно-двигателния апарат.

В началото на февруари от болницата обявиха началото на инициативата, но поради големия интерес се изчерпаха предварително обявените свободни часове.

В „Царица Йоанна – ИСУЛ“ работи Център за комплексно лечение на рак на гърдата, който обединява специалисти от клиниките по хирургия, по образна диагностика, по онкология и лъчелечение и Отделението по обща и клинична патология.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.