Без Бразилия в тазгодишното издание на Олимпийските игри


Тази 2024 година е годината на Олимпийските игри в Париж и Европейското по футбол в Германия.

Състезанието ще се проведе между  26 юли до 11 август 2024 г и в него са включени 32 дисциплини. И разбира се футбол. Един от най-популярните и обичани спортове.

А, залогът за такова участие е голям за всяка страна, особено за страна футболна нация. Сред топ отборите, които си осигуриха участие е отборът на Аржентина до 23 години.

Тимът си извоюва правото за участие след победа над силния тим на Бразилия с 1:0 след гол в 77-ата минута на Лусиано Гондоу.

По този начин, отборът воден от Хавиер Машчерано успя да завърши на първо място, като само победителят от четворката се класира.

300 хиляди презервативи за олимпийските атлети в Париж

Припомняме, че Аржентина успя да излезе от групата си в компанията на Бразилия, Венецуела и Парагвай. Като с последните два тима завърши равенство, така, че победата в този мач беше задължителна.

Загубата за Бразилия сложи край на мечтите на настоящите шампиони да защитят трофея си от 2020 година.

Така след изиграването на мачовете Аржентина събра 5 т и изпревари с една повече Парагвай, който е с 4 т. Тимът на Бразилия събра 3 точки.

Така Бразилия, която не беше пропускала Олимпийски игри от 2004 година, се сбогува с турнира, а Аржентина мечтае за нов успех след триумф в Игрите през 2004 и 2008 година.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.