Заводът в Тексас за 4 nm чипове ще заработи до края на 2024


След кат преди година, Сенатът прие нов т.н „закон за чиповете“, с цел намаляване на зависимостта от азиатските си партньори, се заговори за няколко големи завода, които ще започнат производството през тази година.

Оказва се, че тези срокове са малко преувеличени.

И, че най-оптимистичната прогноза за започване на производството е до края на 2024 година. На същото мнение е и южнокорейската компания „Samsung“.

Според представителите й, няма да е възможно да се спази първоначалния график за откриване на 1 юли на завода в Тексас.

Причината е в набирането на нов персонал и приобщаването им към производството.

Скоро „Huawei“ ще разполага с 5 nm чипове

Но, щатската администрация им е напомнила, че това трябва да се случи максимално бързо, с оглед отпуснатата държавна субсидия.

Включването на един персонал към подготовката за производствения процес на чипове става шест месеца преди реалния старт на производството.

Но, от „TSMC“ се забавиха цяла година с изграждането на съоръжението.

Същото е и положението при „Intel“. Компанията пък дори не е пристъпила към изграждането на двата нови и свръхмодерни завода в Охайо, защото държавата все още не е одобрила отпускането на субсидиите в размер на 20 млрд. долара.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.