Схема за източване на градския транспорт на Варна


През последните седмици ръководстовто на община Варна стана обект на множество словесни атаки. По думите на заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов, причината за това са действията на настоящия кмет.

Според него, екипът на кметството е разкрило няколко схеми за източване на средства чрез общинския бюджет и европейските средства.

Едно длъжностно лице управлява проект, приключил през 2016 г., но в продължение на следващите 8 години това лице е вземало заплати, възлагало е милиони лева по договори, свързани с градския транспорт.

Според Иванов, осветляването на такива практики буди яростта на много хора, свързани по веригата с получаването на пари от схемата.

Освен това, Иванов посочи, че в определени моменти са били възлагани ремонти без правомощия при прекратен договор през 2016 г.. Но, отказа да назове имената на лицето,което е подписало заповедта.

Той заяви, че всички сигнали в най-близко бъдеще ще бъдат подадени към Прокуратурата за установяване и подвеждане под отговорност на замесените в схемата лица.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.