Механото в Ловеч отбелязва 65 години от създаването си


Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч чества вчера 65 години от основаването си.

По този повод учениците от гимназията бяха поздравена от заместник-кметът д-р Алдин Начков, който им пожела да бъдат винаги целеустремени и да сбъдват мечтите си.

Той  връчи на директора Миглена Ганчева поздравителен адрес от кмета Страцимир Петков, в който той изказва благодарности, че „точно тук формирате новите поколения иноватори и творци и че мислите с години напред, въвеждайки нови образователни технологии, стимулирайки дуалното обучение, успешно изпълнявайки дейности по проекти“.

Началникът на Регионалното управление на образованието д-р Иваничка Буровска, пък призова учениците: „Трупайте знания, умения и компетентности, те ще ви помогнат да се реализирате в реалния живот“.

За празника Механото поздравиха танцьорите от група „Огнени ритми“ към ППМГ и деца от клуба по акробатичен рокендрол „Роксмайл“. Гости им бяха още партньорите от „Восс Аутомотив България“, бивши учители и родители. Връчени бяха награди на най-активните в училищния живот ученици – за най-висок успех, за липса на отсъствия, за най-много похвали в електронния дневник, за принос в развитието на училището, за високи резултати във футбола и волейбола.

Завършващите тази година от 12 а поканиха по нестандартен начин класната си Силвия Апостолова на бала. Учителят Мартин Симеонов сподели мисъл, която го води в живота: „Вчера бях умен и исках да променя света, днес съм мъдър и променям себе си“, и ги предизвика с култовото стихотворение на Стефан Цанев: „Носете си новите дрехи, момчета!“.

Възпитаниците на Механото обявиха, че са събрали на благотворителен базар средства, които ще предоставят на Фабияна Красимирова от с. Градежница, за да помогнат младото момиче отново да води пълноценен живот.

Училището е открито през 1959 г. като техникум по механоелектротехника. За този период оттук са излезли повече от 3000 висококвалифицирани специалисти, успешно реализирали се в родното машиностроене. В момента в професионалната гимназия се обучават 190 ученици.

 


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.