Масирана руска атака с дронове срещу Киев


Русия зачестява атаките с дронове срещу украинската столица Киев, като и таази сутрин е имало масирано нападение. Това казаха от киевската областна военна администрация в официалния си Telegram канал.

В няколко области в страната се е задействала украинската противовъздушна отбрана и са пуснати сирени за въздушна тревога. Това са  Николаевска, Виницка, Днепропетровска и Житомирска област.

Русия увеличава производството на БЛА

Над 28 пъти на обстрел е подложен граничен район в североизточната украинска Сумска област и са чути над 150 експлозии.

Обстрелвани бяха общините Хотин, Краснополе, Билополе, Велика Писаревка, Есман, Шалихине, Середина-Буда и Дружба.

Осем взрива след обстрел от минохвъргачки са били чути в Есман, а Шалихине е било подложено на артилерийски обстрел. 73 са били взривовете в Билополе.

Днепър в центъра на атаки с дронове и ракети

Въздушен удар е бил нанесен на Середина-Буда.

Украинският президент Володимир Зеленски обяви в същото време нови назначения във висшия ешалон на украинската армия, като заяви в изявление, че сегашните командири ще заемат нови длъжности.

С ранга на заместници на Сирски ще бъдат полковниците Вадим Сухаревски и Андрий Лебеденко, които ще ръководят съответно безпилотните системи, включително развитието на действията с дронове, и технологичните въведения в бойните системи.

Зеленски добави, че е одобрил кандидатурите на трима бригадни генерали за заместници на началника на генералния щаб на украинската армия. На въпросния пост тази седмица по препоръка на Сирски бе назначен генерал-майор Анатолий Бархилевич.

Новоназначените са Володимир Хорбатюк, който ще е оперативен началник, Олексий Шевченко, отговорен за организацията на дейностите, и Михайло Драпати, ръководещ обученията.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.