В Неапол отваря врати работилница за мартенички


В италианският град Неапол от 25 февруари стартира работилница за мартеници. Инициативата е организирана от българското училище „Българче“. Ателието стартира от 10:00 часа местно време.

„Първите пролетни цветя събуждат Баба Марта, заспала в дома си далеч в планината. Те ѝ съобщават новината, че февруари си е отишъл и цялата гора се подготвя за посрещането на пролетта и на първите птички. Идва щъркелът с писмо от другия брат на Баба Марта – април, който след месец ще пристигне. Баба Марта започва да се подготвя, за да го посрещне  – шета из къщи, гизди се, но най-важната ѝ задача е да приготви мартенички за всички. Хайде, взимайте преждата и идвайте на веселбата“.

Припомняме, че Българското неделно училище „Българче“ в Неапол е създадено от „Асоциация за българска култура“, където децата изучават  български език и литература, история и география на България.

Просветното средище фигурира в списъка на българските неделни училища в чужбина на Министерството на образованието и науката на България.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.