Русия увеличава производството на БЛА


Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се похвали в социалните мрежи, че Русия увеличава производството на дронове.

Той заяви, че през последната година е увеличен производствения капацитет за БЛА (безпилотни летателни апарати) и въпреки някой технически препятствия, производството върви по план.

Лично посети завода в разположената на волжката република Удмуртия, където проследи лично производството на следващото поколение дронове.

Също така говори пред журналистите, че страната успешно се справя пред предизвикателствата днес и скоро ще започне внедряването на изкуствен интелект за водене на електронна война.

През последните две години от войната в Украйна, Русия активно използваше безпилотни самолети, но само, че иранските „Шахед“. Сега страната ще разполага със собствено производство и много по-модерни от досегашните.

Масирана руска атака с дронове срещу Киев

Москва все повече афишира, че през последните месеца е увеличила военната си промишленост в производството на този вид бойни единици, като се надява чрез тях да намери бързо решение на крайния изход от войната в Украйна.

Именно анализатори и дори украинските командири виждат начин за надмощие във всеки един конфликт.

А, това от своя страна ще създаде много неприятности на всяка сухопътна част.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.