„Les Twins“ и магията на хип-хопа


Танцът не е само движение, това е начин на живот и себеизразяване. Точно, както го представят близнаците Laurent Nicolas и Larry Nicolas Bourgeois или по-известни като хип-хоп дуото “Les Twins”.

Двете момчета, са родом от опасното предградие Сарсел, Франция и растат в многодетно семейство, заобиколени с още 7 братя и сестри.

Момчетата успяват с труд и талант да станат финалисти през 2008 г в шоуто “Juste Debout” с което привличат вниманието към себе си.

Същата година следва участие и  в “Incroyable Talent” (френският еквивалент на British Talents), където стигат до финал. През 2010 г стават известни благодарение на клип от участието им в “World of Dance” който е с над 37 млн гледания в платформата YouTube. Това им отваря пътя към славата.

През следващите години момчетата участват в различни танцови конкурси.

Стилът на дуота е хип-хоп с подчертан акцент върху индивидуалността на танцьора или както го наричат “twins- style”.

С ръст от  193 см, те са любимата муза на Жан Пол Готие и предпочитани за множество рекламни клипове.

Съдбата им е определила още от малки да станат танцьори. Прохождат на 5 месеца, а на 9 месеца започват да правят първите стъпки, нещо което е характерно за деца на 2 години.

Това, че нямат музикално образование не ги притеснява, а ги мотивира да учат и “попиват” новите неща, благодарение на досега с други артисти. На 12 години участват в различни мюзикъли, което затвърждава таланта им.

През 2005 г братята сформират танцов състав, наречен “Criminalz Crew”, с който участват няколко години в различни хип-хоп състезания като улични артисти.

През 2010 г момчетата подписват с една от най-големите и успешни агенции за модели “NEXT Management”.

През март 2011 г взимат участие в състезанието “Juste Debout” сред конкуренцията на 353 танцьори и печелят танцовата си група. Участвали са дори като подгряващи танцьори на Майкъл Джексън в турнето му “The Immortal World Tour от Cirque du Soleil”.

В периода 2011-2014 участват в проектите на известни музиканти като Big Sean, Missy Elliott и Timbaland и дори на Бионсе, като през първата година са част от групата й по време на раздаването на музикалните награди на “Билборд”.

Те са не само танцьори, но и ментори като преподават оригиналните си танци на специално организирани семинари в САЩ, Франция, Япония, Канада и много други страни, като интересът към тях е толкова голям, че понякога участниците са над 5000 души.

Двамата са в пълен синхрон, а същевременно толкова различни, когато танцуват. Представят своя версия на хип-хопа, а в комбинация с пластичността им двамата се открояват от комерсиалния стил по един неповторим начин, представяйки танца като вълшебна реалност.

Танц, който повече прилича на филм, чийто край човек не иска да види.

Иска отново и отново да го гледа, дори и само, за да се убеди до колко свързани са близнаците с начина по който представят музиката. Les Twins  не е музиката, нито хип-хопа, “Les Twins” не е дори неизвестен музикален стил

“Les Twins”  е изобразяване на свободните емоции на езика на тялото.

Това е музикалната история на родния им квартал, чийто движещ мотив е болката, а танцът е разказ за истинския живот в гетото, такъв какъвто само този, който е отраснал там може да разкаже.

Двамата съчетават музика, танц и неповторим стил на обличане, включващ гривни, верижки, шалове и дори дамско облекло.

Това е магнит за хорските погледи, а стилът им кара дори и хората, които не харестват музикалния им стил да погледнат с други очи не само на музиката, която правят, но и на модата.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.