Израел с представител за „Евровизия“, въпреки призива за бойкот


Доста често политиката и шоубизнеса се преплитат, колкото и да не се иска на голяма част от творците. Сред най-обсъжданите в момента събития е „Евровизия“. И, то не заради появата на някой невероятен талант, а по друга причина. Войната между Израел и „Хамас“.

Именно певицата Идън Голан, ще представлява Израел на международния конкурс. Но, вече срещу нея заваляха негативни мнения. Дори организаторите на конкурса са изправени пред дилемата дали да дисквалифицират страната, заради войната.

20-годишната изпълнителна получи правото да участва в надпреварата с изпълнението на „I Don’t Want To Miss A Thing“ на „Aerosmith“.

Иран с призив за изключване на Израел от ООН

Тя посвети песента на над 130-те израелски заложници, които все още за в плен в Газа. „Наистина няма да сме добре, докато всички не се върнат у дома“, каза тя.

Но, част от музикалната гилдия по света се обяви против нея, защото песента й, която се характеризира с радост, не е в тон със сегашната политическа обстановка и правят участието и „недопустимо“.

Петицията срещу участието и събра близо 10 000 подписа от гласовете на исландските граждани, а страната заплаши с изтегляне от конкурса, ако бъде допусната израелската певица.

Финландската гилдия на музикантите също се изказа остро срещу Идън Голан, като дори обвиниха местния национален оператор „Yle“ в двоен стандарт. Причината е, че след нахлуването на Русия през 2022 г в Украйна, именно те се възпротивиха срещу участието на руски музиканти в конкурса, а сега нарушават правилата.

Норвегия,Дания и Швеция дори обвиниха Израел в геноцид и венни престъпления.

За момента организаторите на „Евровизия“ се въздържат от забрана на Израел за участие, като уточняват, че двете събития –  в Украйна и Газа са от различно естество. Те заявяват, че проектът не е политически, нито състезание между правителства, затова не могат да изключат певицата от надпреварата.

Голан е родена в Кфар Сава през 2003 г. Когато е на шест години, тя и родителите й се преместват в Москва за постоянно пребиваване поради работата на баща й, където прекарва 13 години.

Баща й Еди е евреин-латвиец по произход, докато майка й Олга е еврейка-украинка.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.